Promene koje ne možemo izbeći

Ova godina je puna iznenađenja i neočekivanih dešavanja, a sve je počelo nekako sa proleća. Ne želim na ovom mestu da zalazim u neke dublje analize događa koji su iza nas, već želim da se okrenem onom što nas očekuje u bliskoj budućnosti.

Nastavljamo tamo gde smo stali ili bolje rečeno gde smo zapeli.

Svako od nas ima neke svoje unutrašnje ″čvorove” koji nas drže zavezanim u mestu. Od čega su ti čvorovi napravljeni? Od dilema, unutrašnjih konflikata, od nikada realizovanih planova, od praznih obećanja, razočarenja, promena u životu koje nikako da realizujemo… i da ne nabrajam dalje. Verujem da niz može svako od vas samostalno da nastavi.

Pred nama je jedan period koji će u talasima, po principu toplo hladno, energetski uticati na sve nas. Ako se osećate nervozno u zadnjih dva, do tri dana to je zbog ovog energetskog efekta koji će se intenzivno osećati sve do sredine sledeće nedelje. Zatim će doći do blagog popuštanja, ali određeni osećaj će nas još uvek nečujno pratiti.

Posle oseke očekuje nas nova plima u periodu od oko 1. oktobra pa sve do oko 7. oktobra. I za kraj godine, taman da ispratimo 2020. imamo još jednu kraću buru od oko 22. do oko 26. decembra.

U ovim periodima mogu nas zadesiti različita dešavanja i događaji. To mogu biti situacije u životu koje se mogu dešavati mimo naše kontrole, unutrašnje tenzije i napetosti, osećaj nelagode jer nešto u nama što je potisnuto želi da izađe na površinu. I nemojte zaboraviti jednu važnu stvar, sve što nam se događa u životu je zapravo odraz naše vlastite svesti. Ne može nam se dogoditi nešto što je izvan univerzuma koji smo sami stvorili!

Prošlost se ne može poricati, a energija ne može ostati zatvorena na nekom tamnom mestu. Da bismo napredovali kao ljudska bića i da bismo stekli mudrost nužno je da preduzmemo određene korake. Ti koraci mogu biti bolni, ali na duže staze se može ispostaviti da su bili neophodni.

Period koji nas očekuje je energetski izuzetno snažan i niko neće moći da ga izbegne. Pošto je u ovo dešavanje umešana planeta koja ne trpi nedorečenost i ako bismo stali na pola puta to ne bi bila mudra odluka. Mars traži da ono što se započne bude i završeno.

Predstoje nam velike promene, kako na ličnom, tako i na globalnom planu, a ostati zaglavljen negde u prošlosti, biti zarobljen u starim obrascima ponašanja ili u nerešenim emocionalnim nabojima može se na kraju pokazati kao fatalna odluka.

Samo onda kada sebe zaista upoznamo, kada se suočimo sa svim ili barem sa većinom segmenata naše ličnosti možemo reći da smo stvorili temelj na kojem možemo dalje da se razvijamo. Upravo nam to i donosi Mars u narednih nekoliko meseci, mogućnost da napravimo veliku transformaciju u životu. Ali kada jednom krenemo sa promenom, moramo ići do samog kraja. Znate li za knigu ”Ne okreći se sine”? Sada bi bilo mudro da poslušamo savet koji se nalazi u naslovu tog dela.

Ako želimo da započnemo novi ciklus u životu, moramo prvo zatvoriti stari. Nije lako biti vezan za stari ciklus, a da se u isto vreme otvaraju vrata novog ciklusa. Bićemo u iskušenju da se vratimo ili ćemo poželeti da ostanemo u nekom od starih ciklusa, ali o tome će biti reči više u septembru kada Mars krene retrogradno.

Dakle, za koju stranu ćete se opredeliti? Nalazimo se u situaciji u kojoj možemo ići ili levo ili desno. Srednji put u ovom slučaju ne postoji.