Sličnosti i razlike između znakova zodijaka

Osim što volimo da pričamo o svakom znaku zodijaka pojedinačno, npr. kakvi su Ovnovi ili kakve su Device, da li ste se zapitali krije li se nešto mnogo dublje u uobičajenim nazivima astroloških znakova? Možda je u pitanju mudrost univerzuma kroz koji on stvara život?

Da bi se znakovi zodijaka razumeli na ispravan način, neophodno je reći da se iza svakog od njih nalazi određen vid energije. Energija znakova vibrira određenom frekvencijom čiji učinak možemo videti u ovom svetu. To vam je kao kada osetite neku osobu i za nju kažete kako zrači pozitivno, a nekog samo pogledate i kao da se kišni oblak spustio na vas. To je upravo zbog toga što osetite energetski obrazac od koga je druga osoba sačinjena.

Upravo ista stvar je i sa znacima zodijaka. Svaki od njih vibrira sebi svojstvenom energijom, pri čemu svaki od njih predstavlja jedan stepenik u evoluciji univerzuma. Svaki od njih nosi u sebi određeni energetski obrazac i oni su neophodni kako bi život mogao da postoji.

Ljudi su skloni da ističu pozitivne strane jednog znaka, dok sa druge strane napominju sve negativne karakteristike nekog drugog znaka. Upravo zbog toga nastaju poznate podele poput onih da su Lavovi najbolji od svih, a Škorpije jako nezgodne i da ih treba izbegavati. Ovakva podela je besmislena pošto ona proizilazi iz nečijeg ličnog iskustva. Osoba koja na ovaj način hvali Lavove sigurno je imala pozitivna iskustva sa ovim znakovima ili je i sama rođena u ovom znaku. Međutim, Škorpije su joj verovatno bolna tačka iz nekog razloga, zbog čega se prema njima razvio animozitet.

Izvan okvira ljudskog uma ovakve podele nemaju nikakve veze sa stvarnošću. Zaparvo one ne bi smele ni da postoje u ljudskom umu, ali podložnost subjektivnom mišljenju ume da napravi neke nemoguće stvari i te kako mogućim.

Svaki od znakova zodijaka nosi u sebi delić univerzuma. Upravo zbog toga nemoguće je praviti razliku između različitih znakova i stavljati jedan na prvo mesto, a drugi na poslednje. U njima je sadržana raznovrsnost i lepota života. Dakle, nemoguće je životu dodeljivati i oduzimati počasna mesta. On je celovit, sveprožimajući i kao takav se mora i razumeti.

Možda vam sve ovo deluje apstraktno, ali upravo zato hajde da zavirimo gde se to znaci zodijaka nalaze oko nas u svakodnevnom životu.

MAGIJA U POKRETU

Zamislite da se nalazite na jezeru. Noć je vedra i vide se zvezde. One su toliko sjajne da imate osećaj da se nalazite u ogromnom rudniku u kome kristali svetle samo za vas, da vas zadive i da im se divite. Svuda oko vas nalazi se bujna vegetacija koja vas opušta svojim slatkim mirisom. Na trenutak pogled vam pada na površinu jezera i u njemu ugledate sopstveni lik. Pošto je gluvo doba noći, postaje vam hladno. Palite zvezdastu vatru i sedate da se ugrejete. Očekuje vas dugo putovanje, ali nećete sada o tome da razmišljate. Sada jednostavno želite da uživate u ovom trenutku.

Gledate zvezde i razmišljate o drugim svetovima. Posmatrate kosmos i shvatate kako je on savršeno uređen. Sve je na svom mestu, baš onako kako i treba da bude.

Odjednom čujete huk reke kojom teče zlato i srebro, a na njenom dnu nalaze se dragulji i svetlucavo kamenje. Osećate kako tonete u san. Lagani ste poput pera dok se krećete prema horizontu na kome izlazi sunce nekog drugog sveta.

Znak Raka predstavlja noć i jezero. Jezero je poput ogledala, a ono je isto u znaku Raka. Odraz na površini jezera govori o energiji Blizanaca. Kod njih je sve duplo, makar to bio samo odraz.

Svemir, vedrina i zvezde su delići Riba i Strelca, dok su rudnik i kristali u znaku Jarca. Svi oni kojima se divite moraju imati nešto Lavovsko u sebi. Bujna vegetacija i slatki mirisi su u plodnom znaku Bika, koji ujedno predstavlja i planetu na kojoj živimo. Kroz gluvo doba noći i hladnoću vidimo kako se igraju i prepliću tri znaka: Rak, Jarac i Škorpija.

Zvezdasta vatra koja greje je Ovan, dok je dugo putovanje u znaku Strelca. Ali to je daleko, trenutno uživate u sadašnjem trenutku, a to je dar Vodolije.

Drugi svetovi su podeljeni između Riba i Škorpije, a njihova savršenost je uređena zahvaljujući Devici. Uviđate da je sve na svom mestu, sve je u ravnoteži, a to je poklon od Vage.

Huk reke nam dolazi od Škorpije, a zlato i srebro koji rekom teku su od Lava i Raka. Dragulji i svetlucavo kamenje je Jarčevo zaveštanje da će svima osvetljavati put kada je napolju mračno. Snovi su Ribe ili Rak, sve u zavisnosti od toga ko se od njih želi ukazati pred vama.

Kada ste lagani, letite poput ptice, a njihov simbol nije lako razumeti. Pticu mogu predstavljati Vaga, Lav, Škorpija, Strelac, može i Jarac, ali zavisi od toga kakva je ptica pred vama. Horizont na kome izlazi sunce spaja u jedno znakove Ovna i Lava, a neki drugi svet je… Pokušajte sami na ovo odgovoriti. Verujte mi, nije teško. Samo pustite neka vas znakovi pored puta vode.

I molim vas, recite mi sada, da li možete reći da je neki od znakova zodijaka lepši ili važniji od onog drugog?