Pomračenje Sunca – decembar 26.12.2019.

Sutra nas očekuje pomračenje Sunca, kojim ispraćamo 2019. godinu. Zreliji i mudriji ulazimo u predstojeću 2020. godinu, ali da se ne bismo zaleteli u pravi čas, dolazi pomračenje Sunca da nas na vreme spusti na zemlju.
 
Kao i na svako pomračenje, ne treba započinjati ništa novo, nikakav poslovni poduhvat, donositi važne odluke ili bilo šta tome slično. Po dobrom starom receptu treba biti introvertan, povučen u sebe u nekom obliku tihe meditacije.
 
Sada ne treba samo čekati da se ovaj nebeski događaj završi i onda se odmah vratiti užurbanoj svakodnevnici. Do kraja nedelje okrenite sva svoja čula prema unutra i dobro oslušnite šta vam poručuje unutrašnje biće. Budite pažljivi sa snovima koje sanjate, sa emocijama i osećajima koji se javljaju prosto niotkuda. Sutrašnja eklipsa otvoriće nas poput knjige i sve što je zaboravljeno izaći će na videlo. Ali budite obazrivi, na videlo mogu izaći neraščišćeni problemi, duboko potisnuti strahovi, ali takođe i naši talenti.
 
Znate onaj osećaj kada nešto uradite potpuno spontano i to što ste uradili bude pravi pogodak? Osećate se kao da ste na vrhu sveta i da možete sve? U pitanju su upravo vaši skriveni talenti, vaša kreativna energija koja vam daje snagu i moć da stvarate. Možda je bolje reći zaboravljeni talenti, jer radite nešto što vam je poznato i blisko, a niko vam to nije pokazao. Ko zna čega se duša seća, iz kog života i to je sada nužno i da ispolji. Dakle, šta god da vam se javi, makar bio u pitanju jedva primetan osećaj, nemojte to olako odbaciti. Slučajno biste tako mogli odbaciti deo svoga bića.
 
U toku sutrašnje eklipse, čiji se uticaj može osetiti dva do tri dana pre i posle događaja, biće mentalnih blokada, frustracija i tenzije. Nemojte zbog toga brinuti, proći će.
 
Pre nekoliko dana bila je solarna oluja koja je uticala na magnetno polje Zemlje, ali i na našu psihu. Energije su malo nestabilne, olujne da tako kažemo, ali zato ne moraju i vaše misli biti poput oluje, a vi u ulozi olujnog mornara na uzburkanom moru vetrova. Opustite se negde u tišini, koncentrišite se na sebe i pustite oluju da prođe. Sledeće nedelje je doček pa se očistite od svih negativnosti i započnite novi ciklus snažni, vedri, puni optimizma i volje da ostvarite svoje snove.