Konjukcija Saturn-Ketu: nebo nas upozorava

Pre nekoliko meseci mogli ste pročitati članak u kom smo govorili o periodu koji nas očekuje sve do kraja novembra.

Saturn i Ketu su nam pripremili interesantno leto sa pokojom posetom prolaznika iz svemira.

Dan 25. jul ove 2019. godine vam je mogao biti sasvim običan. Iako se mnogima od vas možda ništa posebno nije dogodilo tog dana, ovaj datum je bio poseban za sve nas koji živimo na planeti Zemlji.

Tog dana je asteriod nazvan 2019 OK prošao veoma blizu Zemlje. Vašington post je potvrdio izveštaj Nase o prolasku ovog nebeskog tela.

Ova vest ne bi bila senzacionalna da su naučnici uopšte znali da će ovaj asteroid proći tako blizu planete, već su, zapravo, rekli da se pojavio niotkuda.

Asteroid 2019 OK prošao je tik pored Zemlje na udaljenosti od 70 000 kilometara. Da biste lakše shvatili koliko je ovaj asteroid bio blizu, uporedite njegovu udaljenost od Zemlje sa udaljenošću Meseca od Zemlje koja iznosi oko 384 400 km. Ovaj asteroid je bio pet puta bliži nama nego što nam je Mesec blizu.

Izbegao nas je za dlaku!

Prema proceni, asteroid 2019 OK ima prečnik od oko stotinak metara. Naziv „Ubica gradova“ daje se svim asteroidima koji bi prilikom udara izazvali eksploziju 30 puta jaču od one koja se desila nad Hirošimom. Da je ovaj asteroid kojim slučajem udario u Zemlju razaranje bi bilo slično onom koje se dogodilo 1908. godine u Sibiru, poznatom kao Tunguska eksplozija.

Asteroid 2019 OK je bio, prošao i ne ponovio se.

Iznenađenjima nije ovde kraj. U oktobru nas očekuje još jedan bliski svemirski susret.

Dana 3. 10. asteroid nazvan FT3 treba da prođe takođe veoma blizu Zemlje. Još uvek ne postoje zvanični podaci o tome koliko je ovaj asteroid udaljen. Njegove dimenzije iznose 340 metara, a kreće se brzinom od 20,37 km/sec.

Radi poređenja, udar ovog asteroida oslobodio bi energiju od 2700 megatona TNT eksploziva. Udar nad Hirošimom oslobodio je 13 do 18 kilotona TNT eksploziva, što je, složićete se, baš velika razlika. Udar ovog nebeskog tela mogao bi potpuno zbrisati sa lica Zemlje površinu veličine Crne Gore ili Vojvodine.

Na sreću, nema razloga za brigu jer je asteroid uočen na vreme tako da svi možemo da odahnemo.

Ipak nisu samo ova dva asteroida dospela u žižu javnosti. Dana 10. 8. u komšiluku se našao asteroid 2006 QQ23, a 28. 8. približiće se još jedan asteroid pod imenom OU1.

Godine 2013. je prošao meteor nad Čeljabinskom i na internetu se mogu naći brojni video zapisi njegovog prolaska nad ovim gradom u Rusiji. Tog dana, blesak meteora na nebu je potpuno zasenio svetlost sunca, a njegov prolazak se mogao videti više od sto kilometara u okolini grada. Ekspolidaro na je na visini od 26 kilometara, pri čemu je povređeno oko 1200 ljudi. Udarni talas ozbiljno je oštetio infrastrukturu grada. Ovakvu pojavu izazvao je meteor od samo dvadesetak metara u prečniku.

Vratimo se na astrologiju i spomenute planete.

Saturn i Ketu su karmičke planete. I u periodu dok se one nalaze iznad nas u čvrstom zagrljaju, sav naš negativan teret koji nosimo sa sobom kao prtljag, izaći će na svetlost dana. To mogu biti naše slabosti koje će nas na sebi svojstven način podsećati da postoje, sukobi koji su na ivici da se pretvore u ratove, obrasci ponašanja koje treba da prevaziđemo, iznenadne situacije koje će se pojavljivati niotkuda, strahovi, posesivnost i slično.

Takođe, važno je naglasiti da energetski obrazac kako zračiš tako i privlačiš nije samo plod mašte. Ako neko vibrira energijom straha, u svoj život privući će sve ono što zapravo želi da izbegne.

U energijama od kojih je svako od nas stvoren nalaze se karmički obrasci sa kojima je nužno da se svako od nas suoči. Ono što ne poznajemo i čega se plašimo nas kontroliše, ali ono što osvestimo i prihvatimo kao deo svoje individualnosti nas transformiše.

Svaka prepreka ili problem sa kojim se suočimo u toku života dolazi iz nas. Ništa ne možemo uraditi ako pokušavamo da utičemo na stvari u životu, a da se prvo ne zapitamo da li smo mi na neki način zapravo kreirali vlastitu stvarnost.

Sigurno ste imali prilike da upoznate neku osobu za koju se može reći da je duša od čoveka, a kojoj se u životu događaju veoma neprijatne situacije kojima se nikako ne može naći uzrok. Prosto se dešavaju. Ako bismo hteli da nađemo odgovor, morali bismo da pogledamo karmički prtljag te osobe, odnosno energetske obrasce od kojih je osoba stvorena. U njima se nalaze odgovori.

Konjukcija Saturna i Ketua na nebu iznad nas govori o transformaciji. Ove dve planete nas okreću ka unutrašnjosti i teraju nas da se suočimo sa svojom tamnom stranom kako bismo je mogli preobraziti i uključiti u naš svakodnevni život. Kada prihvatimo sve ono od čega bežimo, doživljavamo oslobođenje i osećamo se preobraćenim.

Rekli smo da su Saturn i Ketu karmičke planete. Kako postoji individualna karma, tako postoji i ona kolektivna karma na nivou država i čovečanstva uopšte.

Države i čovečanstvo, kao i svaka individua, imaju svoje karmičke obrasce. U zavisnosti od energija koje izgrađuju karmičke obrasce, zavisi i sudbina tih država ili samog čovečanstva.

Neke države su stalno u ratovima, neke su izuzetno bogate, druge su blisko povezane sa svojim kulturnim nasleđem, dok su neke druge više okrenute tehnološkom napretku i slično. Svaka od njih ima svoju energiju na kojoj vibrira i shodno tome privlači države slične sebi.

Kao što se država sastoji od pojedinaca, tako se i čovečanstvo sastoji od pojedinačnih država, a ponašanjem na relaciji odnosa pojedinac – država – čovečanstvo stvara se kolektivna karma za celo čovečanstvo.

Nažalost, čovečanstvo u svom karmičkom prtljagu ima pretežno negativne karmičke obrasce ponašanja. Kroz istoriju se može videti koliko se često ratovalo i koliko sukoba se desilo među ljudima, a ni danas nije nešto bolja situacija. Takvim ponašanjem stvaraju se negativni obrasci i kakvu će onda karmu upravo takvi obrasci privući? Šta će čovečanstvo namamiti iz svemira u svoju okolinu svojim destruktivnim ophođenjem prema drugim ljudima, prema zakonu, pa i prema samoj prirodi koja ga okružuje?

Privući će upravo nešto poput asteroida 2019 OK, asteroida FT3, meteora nad Čeljabinskom i Tungunske eksplozije. Interesantno je to da se ova dva asteroida pojavljuju iznenada i to baš u vreme kada je na nebu aktivna konjukcija Saturna i Ketua. Takoe, godine 2013. Saturn i Ketu su bili u opoziciji kada se pojavio meteor nad Čeljabinskom, a Saturn i Ketu su bili u kvadratu i 1908. godine kada se desila eksplozija nad Sibirom. Slučajnost? Malo verovatno…

Dakle, za kraj, možemo reći da nam je ovo opomena iz vedrog neba. Uvek je bolje svesno izazvati promenu, nego čekati da se na promenu bude prisiljen. Postoje mnogi načini da se razvijemo kako kao pojedinci, tako i kao čovečanstvo, a na nama je da odaberemo put koji će nas do razvoja odvesti.

Menjajući sebe, menjamo i svet oko sebe. Uvek se toga setite kada poželite da uradite stvari na svoju ruku bez obzira na rezultate. Svet se menja malim koracima i zato prvo menjajmo ono što možemo, sebe, vlastito biće. Samo tako možemo promeniti svet u kome živimo.

One Comment Add yours

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s