Mars

Mars je planeta ogromne snage. Oštar je, brz i nemilosrdan. Mars je načelo ogromne energije, hrabrosti i deluje u trenutku, naprasito. On neće čekati da strpljivo reši problem već će ga saseći u korenu. Zbog tolike količine enegrije koju nosi u sebi često ume da bude agresivan, zbog čega izaziva ratove, svađe i konflikte.

Mars je vatrena planeta, ali za razliku od Sunca koje je takođe vatrena planeta on ne gori vlastitom energijom. Njemu je uvek potrebno gorivo kako bi plamteo. Kao što se drvo stalno mora dodavati u vatru, tako se i akcija stalno mora održavati kako bi ova planeta mogla goreti. Nezamislivo je za Marsa da bude miran. On uvek mora biti u pokretu i uvek mora nešto da radi, da se troši kako ne bi postao destruktivan.

Kako se vatra lako rasplamsa ako se nekontroliše, tako i ovde lako može doći do požara. Zobg toga što mu je stalno potrebno gorivo lako se otme kontroli, ako ne postoji disciplina i kontrola.

To se najlakše može objasniti primerom ambiciozne osobe koja nezadrživo napreduje prema najvišoj poziciji koju u karijeri može ostvariti. Na sve ljude sa kojima dođe u kontakt gledaće kao na pogonsko gorivo koje vodi do cilja. Neće puno mariti šta će svojim postupcima učiniti drugima. Želeće da mu se dive, jer on je jači od drugih, a jači uvek vladaju nad slabijima.

Ako se pojave problemi u napredovanju na sam vrh, teško onima koji se nađu u blizini. Na njima će Mars ispoljiti svu frustraciju i bes, uništavajući pri tome sebe i druge.

Ovo je negativan aspekat ove planete, ali naravno postoji i onaj pozitivni bez koga svet koji vidimo ne bi mogao da postoji.

Kaže se da je Mars rođen iz zemlje i da predstavlja plamen koji nas pokreće. Kada je uravnotežen donosi napredak i omogućava životu da se ispolji. On je ona nevidljiva sila koja nas tera da se krećemo onda kada mislimo da za to više nemamo snage.

Snažno postavljen Mars daje osobi snagu i energiju da ostvari sve što želi. To je ratnik koji će disciplinovano smišljati strategiju. Kada je umoran povući će se kako bi sakupio snagu i čim se oseti spremno vraća se jači nego ikad. Neće priznati poraz i neuspeh. Možda je izgubio bitku, ali ne i rat.

Mars je sedište unutrašnje energije poznate kao Kundalini, čijim buđenjem osoba doživljava viša stanja svesti. On je osnova, baza i uporište svega što postoji.

Ako želimo da pronađemo Marsa, naći ćemo ga na sportskim terenima kako se nadmeće za pet minuta slave. Poštovaće svog protivnika, ali neće mu utakmicu prepustiti bez borbe. Ako želite da ga pobedite moraćete mu se suprotstaviti i pokazati mu da ste bolji od njega. Na taj način stičete njegovo poštovanje. U suprotnom, ako pokušate da uradite nešto podmuklo bićete dostojni njegovog prezira. Tada će vas uništiti po svaku cenu.

Mars u sebi ima borben duh, tako da su borilačke veštine predstavljene ovom planetom.

Najbolji primer onog što nam ova planeta može pružiti možemo videti na primeru monaha – ratnika u manastiru Šaolin.

Ako želimo da imamo kontrolu nad svojim životom moramo ispuniti tri uslova: kontrola i razumevanje tela, uma i duha.

Na prvom nivou uči se ovladavanje fizičkim telom kroz teške i izuzetno naporne fizičke vežbe. Što je kontrola veća, to pojedinac ima više izgleda da svesno upravlja svojim životom.

Majstori kineskih borilačkih veština u stanju su da upravljaju energetskim tokovima kako u svom telu, kao i u telima drugih bića. To im daje mogućnost da rade stvari koje izgledaju kao prava čuda. Levitacija, sedenje u kotlu sa kipućom vodom, isceljivanje povređenih mesta, savijanje koplja čiji je vrh naslonjen na vrat i slično.

Na sledećem nivou se uči kako se može upravljati emocijama i održava se mentalna čistoća. Takođe se uči mentalna snaga, volja i izdržljivost. Razvoj spoljašnje sirove snage i suptilnije, unutrašnje, mora ići simultano.

Zatim se odlazi u sferu čistog duha, odakle se stiče potpuna kontrola nad životom. Tada se otkrivaju mnoge misterije i tajne.

Mars na ovaj način postupno uzdiže osobu. Prvo je uči da u potpunosti vlada materijalnom prirodom, fizičkim telom i da potpuno preduzme odgovornost za svoja dela. Zatim odlazi korak dalje na upravljanje energetskim tokovima u telu. Zatim se ovladava umom i svojim emotivnim stanjima. Na kraju se dolazi do samog duha, suštine svih živih bića i života uopšte.

Mars vatrom preobražava svest osobe na ovaj način, vodeći je sigurnim koracima na putu vlastitog razvoja.

U suprotnom kada je Mars neuravnotežen proizvodi pošati svake vrste. Ratovi, stradanja, masovne pogibije i sve ostalo što se vezuje za destruktivne obrasce ponašanja proizilazi iz Marsa koji se oteo kontroli.

Mars ima tu moć da ako se ispravno koristi podari život, dok u suprotnom uništava sve na svom putu ne osvrćući se za sobom. Pošto Mars toliko puno daje, ali takođe i uzima, treba mu pristupiti veoma pažljivo. Nemojte se igrati sa vatrom, ako niste u stanju da je kontrolišete. Možete izazvati požar koji će posle biti teško ugasiti.

Da li znate šta vam govori Mars u vašoj natalnoj karti?  Da li sledite put ratnika? I da li pratite melodiju kojom vas Mars tera da igrate?

Ako biste voleli da dobijete odgovor na ova i još mnoga druga pitanja, analiza vaše natalne karte vam ih može pružiti.

Ukoliko ste zaineterovani, možete nam poslati poruku koristeći našu stranicu na Fejsbuku:

https://www.facebook.com/izradanatalnekarte.online

Ili nas kontaktirajte telefonom na broj 062/19-44-928

One Comment Add yours

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s