Energija boja u Astrologiji

Boje su izuzetno bitne u Astrologiji jer imaju moć da utiču na nas. Svaka planeta je predstavljena određenom bojom. Koristeći žutu, narandžastu ili crvenu boju, možemo podići nivo energije u telu kada osećamo da nam nedostaje snaga. Ako osetimo da smo previše napeti, možemo upotrebiti smirujuće nijanse plave, zelene ili bele.

Svaka boja ima svoju specifičnu namenu. Zbog toga je značajno da pažljivo biramo željenu vibraciju.

Crvena boja nas povezuje sa snagom i energijom. To je boja prirode koja buja od života. Tera nas da se krećemo, stvaramo. U nama povećava strast i želju za stvaranjem.

Žuta boja budi našu svesnost. Daje nam stabilnost i povezuje nas sa zemljom. Postajemo svesniji načina na koji priroda funkcioniše. Pruža nam jasnoću misli.

Naradžasta je veoma vruća boja i sa njom treba biti pažljiv. Prekomerno izlaganje ovoj boji može stvoriti osećaj nepodnošljive vrućine. Povezuje nas sa samim izvorom života.

Zelena boja nas hladi i čini opuštenim. Vraća nas u ravnotežu kada smo napeti. Noseći zelenu odeću ili posmatrajući olistalo drveće, obnavlja se životna energija i unapređuje isceljenje.

Plava boja ima apstraktan uticaj na um. Osim što umiruje, ona širi prostor, isključuje nas iz buke spoljašnjeg sveta i vodi nas duboko u mir i tišinu. Može nas naterati da prosto poletimo.

Bela simboliše čistotu. Ima smirujuć uticaj, ali nije poželjno duže izlaganje jer može stvoriti tromost i usporenost. Stvara zadovoljstvo i otvara nas za izazove u životu.

Sa crnom bojom treba biti izuzetno pažljiv budući da mnogi nisu u stanju da podnesu ovu vibraciju. Zbog karakteristike crne boje da upija energiju oko sebe, crnu odeću treba nositi kada idemo na mesta gde se nalaze visoke vibracije sreće, zadovoljstva i harmonije. Ako se nalazimo u okruženju gde vladaju niske vibracije poput tuge, melanholije i depresije, lako ćemo ih uneti u sebe, a to će biti štetno po nas. Zato vodite računa u kojim prilikama nosite crnu odeću.

Ljubičastva boja nas vodi daleko odavde, van vremena i prostora. Odlična je prilikom meditacije jer nas povezuje sa višim ravnima postojanja. Ipak, treba biti umeren. Glava lako odleti iznad oblaka i tako se može izgubi veza sa ovim svetom.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s